注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Leon Chan的博客

http://weibo.com/chenliangleonchan

 
 
 

日志

 
 
 
 

大學新生活 之 狙神哥  

2008-11-16 14:33:55|  分类: 大學生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

      2008-11-16         禮拜

 

         多姿多彩嘅大學生活,似乎由佢嘅出現先至拉開帷幕。唔好誤會啊,“佢”系男嘅“他”——狙神哥。

        狙神哥係大三嘅學長,係分配到法學院嘅體育尖子生。睇佢坐喺高高嘅裁判座位上,系威系勢,簡直大枝嘢。佢擁有強勁嘅臂彎,俗稱“手瓜起腱,食飯唔畀錢”。佢講嘅嘢可以令人笑到爆肚。雖然,佢成日咪媽爛臭、炒蝦拆蟹,但系,勝在夠豪爽,我中意!

       我自細就啱軍事、汽車、武功嘅嘢(查實唔中意呢啲嘢嘅都唔算好男人啦),而狙神哥竟然係呢啲嘢嘅老行尊!

       佢係學校軍事協會嘅會長,玩war game 五年喇,成副架生好鬼架勢啊!槍法神化,號稱“狙神”。

       佢係國家一級運動員,毽球技術高超。呢排我網毽技術吧吧聲噉提高都系多得佢指路咋。

       佢跆拳、泰拳飯飯都通食,而我,雖然都食過下夜粥,之同佢一比,真系“打邊爐同打屎窟——爭天共地”啊!

       佢講起揸車,認真熟行熟路,聽到我就系識講一個字:“佩服!”

       所以成個禮拜,我都好似孖公仔噉跟到貼,跟住狙神哥學倒唔少嘢啊~~往後仲要由佢帶挈,加入軍事協會,玩下war game 先!!!

  评论这张
 
阅读(31)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018