注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Leon Chan的博客

http://weibo.com/chenliangleonchan

 
 
 

日志

 
 
 
 

冇記性逸事三則  

2009-02-06 14:06:10|  分类: 生活點滴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

憂淒居士

 

     話說我除咗撞聾之外,仲好冇記性!有時甚至啱啱聽完嘅嘢,掉轉頭就唔記得曬。

 

     有好多次老竇吩咐我上車嗰陣留意下羊城通仲有幾錢,睇下使唔使充值。點知我次次都唔記得喎!

     有一次,我喺車站等車嗰陣終於記起睇下羊城通餘額呢回事喇!當其時,我仲鬼咁開心添,今勻我真係好有記性吖,哈哈!

     點知,在我上車的那一刻——

     我發現——

 

………………

………………

………………

 

     我唔記得咗帶羊城通……

 

     當場嘔血……

 

PS.另外二則逸事我唔記得咗喇,記得再補上。

つづく

 

  评论这张
 
阅读(39)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018