注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Leon Chan的博客

http://weibo.com/chenliangleonchan

 
 
 

日志

 
 
 
 

逃課記  

2009-10-10 21:01:38|  分类: 大二生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

逃課記

——第五周記趣

 

 

    逃課跟上課一樣,都需要有堅定的決心。

 

    舊底我走堂嗰陣,總係思思縮縮、心大心細,事關畀阿sir捉到就認真濕滯。就算有兄弟帶挈幫下口應到,我都慌死佢行差踏錯畀人識穿,實聽“浮頭魚——死梗”架嘛!

    後尾大二嘞,我大個仔喇。我再都唔會咁純品咩課都去上;再都唔會咁嫩水,逃節課都咁“按摩椅當床——有得震,冇得瞓”嘞。

ngeng3(又音eng3,更)何況,我逃課係去咪書學習,我大條道理架嘛!所以光明正大噉去逃咪得囖,使咪好似做賊喎!

故此我話齋——逃課同上課一樣,都係需要有堅定嘅決心嘅!

 

                                                                           逃學威蟲~~

                                                                   20091010 20:22:16

  评论这张
 
阅读(39)| 评论(32)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018