注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Leon Chan的博客

http://weibo.com/chenliangleonchan

 
 
 

日志

 
 
 
 

荷蘭撈雞,我就得米  

2010-07-10 21:13:52|  分类: 生活點滴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

荷蘭撈雞,我就得米

 

話咁快就打決賽嘞!

本來我就當睇大戲噉睇,無所謂話爭邊支隊嘅。哈,琴日喺宿舍執嘢翻扯嗰陣,有心冇神噉畀我執到個寫住“荷蘭”嘅汽水二奶罐樽蓋。我噉先記翻起,早先嗰排飲可樂,見到“瓶蓋印著的球隊拿了冠軍即獲大獎”之類嘅字樣,但係我一抽到“荷蘭”即刻冇曬癮,我手勢咁差架!厲手掉埋一字角,過幾日直頭冇咗回事。

後尾世界盃一直睇落嚟,我都幾睇好呢支“無冕之王”,更勢諗唔到我執番個樽蓋。若言荷蘭真係擸網頂,我咪“冷手執個熱煎堆”?諗唔到我手神咁衰嘅人都有“跛腳鷯哥自有飛來蜢”嘅一日!

哈哈,而家我實行求神兼拜佛,望住荷蘭得記唔好有gi1趷,大獎袋袋平安過好日,咪過捱更抵夜終須激到眼凸凸!

 

注:

得記:成功。

gi1趷:梗阻。

 

2010710

  评论这张
 
阅读(49)| 评论(10)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018